Рок за пријаве на онлајн програм Преквалификације за ИТ је продужен до 23. маја 2022.

Београд, 16.05. 2022. године – Кабинет председнице Владе у партнерству са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) обавештава све заинтересоване кандидате/кандидаткиње да је рок за пријаву за сва запослена и незапослена лица широм Србије на нови онлајн програм Преквалификације за ИТ продужен до 23 маја 2022. године.

Ово је наставак успешног Програма у оквиру кога је до сада обучено преко 2200 полазника и полазница од 2017. године. Овај програм је покренут на предлог Савета за иновационо предузетништво и информационе технологије, којим председава председница Владе Србије Ана Брнабић. Захваљујући позитивним резултатима претходних фаза програма Преквалификације за ИТ, као и континуираног раста ИKТ сектора у Србији, одлучено је да се овај Програм настави и да се кроз њега обезбеди нови циклус обука за преко 400 кандидата/кандидаткиња.
Након обука дуплиран је проценат запослености полазника, као и просек почетних зарада оних који су се запослили на ИКТ позицијама и она износи скоро 70 хиљада динара.
Програм ће се ове године одржати онлајн како бисмо омогућили свим полазницима/полазницама из целе Србије да учествују и тако стичу нова знања и вештине директно из свог дома.

Учешће у онлајн програму Преквалификације за ИТ спроводиће се током 2022-2023. године и обухватиће минимум 250 сати стручне обуке фокусиране на један од четири програмска језика (Java Script, PHP, Python, Java, .NET, Систем администрација), као и 40 часова обуке из меких вештина и 120 часова праксе.
Како бисте се пријавили за програм Преквалификације за ИТ, потребно је да испуњавате следеће услове:
– да сте држављанин Републике Србије;
– да нисте млађи од 18 година;
– да имате завршену средњу школу;
– да немате више од остварених 120 ЕСПБ бодова на високошколској установи на ИТ смеру и нисте тренутно уписани на III или IV годину (под ИТ смером се подразумева да у програму постоји минимум 20% предмета из области рачунарске технике, рачунарских наука, софтверског инжењерства и информатике);
– да сте тренутно незапослени/запослени;
– да нисте радили дуже од шест месеци на ИКТ позицији у било којој компанији;
– да сте спремни да похађате праксу након завршене обуке у трајању од 120 сати.

Сви заинтересовани учесници могу да се пријаве попуњавањем кратког пријавног формулара.
Рок за подношење пријава је 23.05. 2022. године.
За све додатне информације можете се обратити преко имејла kontakt@itobuke.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.