ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УСЛУГЕ ИЗВОЂЕЊА ОНЛАЈН ИТ ОБУКА 2020/21

Београд, 18. 08. 2020. године

Влада Републике Србије и Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој, започињу нови круг ИТ преквалификација за запослене. Услед епидемиолошке ситуације у земљи и свету, одлучено је да се нови круг преквалификација у потпуности спроведе онлајн.

Јавни позив за набавку услуга извођења онлајн ИТ обука, објављен 17. 08. 2020. године, налази се на следећем линку и биће отворен наредних месец дана.

Програм ИТ преквалификација је наставак добре праксе која се спроводи од 2017. године, а која је настала као одговор на растућу потребу ИТ сектора Србије за јуниор програмерима.

Овим јавним позивом прeдвиђeна je oбука за до 240 пoлазника и полазница, који ће моћи да конкуришу за обуку из једног од четири програмска језика: Јаva, Java script, Python и PHP. С обзиром да ће се обуке спроводити онлајн, отвара се могућност учешћа полазницима широм Србије.

Предложени програми пружаоца обука мораће да укључе:

  1. Спровођење ИТ обука кроз онлајн платформе ради оспособљавања полазника за запошљавање у ИТ сектору;
  2. Пружање професионалног и каријерног менторства полазницима;
  3. Обезбеђивање пракси у ИТ компанијама или ИТ департманима унутар компанија које би омогућиле полазницима да стекну радно искуство у програмским језицима за које су обучени.

Пружаоци обука ће моћи да аплицирају за спровођење наставе за до три од четири програмска језика. Ради осигуравања квалитета наставе, као и разноврсности наставних приступа и метода, пружалац обуке ће моћи да има до 60 полазника (у највише три групе од по 20 полазника).

Сви заинтересовани пружаоци обука могу се регистровати за информативну онлајн сесију која ће се одржати 27. 08. 2020. године од 15 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.