Методологија тестирања кандидата

Као део процеса одабира 2000 кандидата који највише одговарају захтевима програма, сви кандидати ће проћи кроз процес психолошке процене. Важно је да знате да је процес селекције одабир оних кандидата који, од пријављених, највише одговарају захтевима. Успех у овом процесу селекције значи да је кандидат показао боље постигнуће у том тренутку од осталих који су се пријавили. Неуспех не значи да особа нема способности и предиспозиције за ИТ програмирање већ да је у овом програму било више кандидата који су у том тренутку имали боље постигнуће од њега.

Психолошка процена укључује он-лине тестирање и решавање задатака који су тако одабрани да мере способности које представљају добру предиспозицију за успех у ИТ програмирању. За њихово решавање није потребно никакво предзнање из ове нити било које друге области, тако да је тражење помоћи приликом тестирања непотребно, чак може да буде и контрапродуктивно (уколико особа коју зовемо да нам помогне има ниже мерене способности од кандидата). Осим овога, тестирање обухвата и тест знања из енглеског језика (Ниво А2).

Резултат који сваки кандидат постигне на тестовима се пореди са резултатима осталих кандидата и на основу тога се одређује мосто које кандидат заузима на ранг листи. Апсолутни резултат сваког кандидата није толико важан колико релативан – његово постигнуће у односу на постигнуће групе (осталих кандидата).

У том смислу сви кандидати имају исте могућности током овог процеса.

Методологија тестирања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.