Отворен конкурс за извођаче обука на програму преквалификација у ИТ сектору до 21. марта 2017. године

Београд, 08. март 2017.године – Министарство државне управе и локалне самоуправе позива све заинтересоване за извођење обука у оквиру пројекта за преквалификације у ИТ сектору да се пријаве на јавни позив који организује и спроводи Програм Уједињених нација за развој у Србији (УНДП). Пријаве се могу послати најкасније до 21. марта 2017. године, а детаљи конкурса доступни су на веб страници УНДП-а у Србији (www.rs.undp.org) у секцији Набавке.

На конкурс се могу пријавити све невладине организације, институти, кластери, образовне институције и предузећа. Сви пријављени извођачи обука биће рангирани на основу следећих критеријума: искуство у неформалним и формалним обукама, методологија која осигурава запошљивост у предвиђеним роковима, стручност лица која ће водити обуку и поседовање адекватне инфраструктуре за одржавање обука.

Како би се осигурало да програм не буде монополизован, сваки пружалац обука ће моћи да лицитира за максимално 25 места или за укупне буџетске трошкове подршке до 40 хиљада евра, без обзира на број обучених полазника. При одабиру извођача обука посебно ће се обратити пажња на то да пружаоци обука буду из свих региона Србије како би се осигурало да ученици имају исте шансе да добију обуку, без обзира на то одакле долазе.

Comments 4

 1. Da li je programom predvidjeno da polaznici koji prodju selekciju sami biraju oblast iz koje ce se obucavati i pruzaoca usluge?

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Poštovani Petre,

   Hvala Vam na pitanju. Ukoliko se pilot faza projekta pokaže uspešnom, plan je da kroz ovaj vid obuka prođe još 900 ljudi u glavnoj fazi. Molimo Vas da za sve informacije pogledate objave na veb stranici projekta u rubrici Vesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.