Отворен позив за онлајн обуке за програм Преквалификације за ИТ

Београд, 7. септембар 2020. године – Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) позива запослена лица широм Србије да се пријаве на нови онлајн програм Преквалификације за ИТ до 30. септембра 2020. године.

Ово је наставак успешног Програма у оквиру кога је до сада обучено преко 2000 полазника и полазница од 2017. године. Овај програм је покренут на предлог Савета за иновационо предузетништво и информационе технологије, којим председава председница Владе Србије Ана Брнабић. Захваљујући позитивним резултатима претходних фаза програма Преквалификације за ИТ, као и континуираног раста ИТ сектора у Србији, одлучено је да се овај Програм настави и да се кроз њега обезбеди обука за преко 200 нових јуниор програмера.

Након обука дуплиран је проценат запослености полазника, као и просек почетних зарада оних који су се запослили на ИТ позицијама и она износи скоро 70 хиљада динара.

Програм ће се ове године одржати онлајн како бисмо омогућили свим полазницима из целе  Србије да учествују и тако стичу нова знања и вештине директно из свог дома.

Учешће у онлајн програму Преквалификације за ИТ спроводиће се током 2020-2021. године и обухватиће минимум 250 сати стручне обуке фокусиране на један од четири програмска језика (Java, Python, JavaScript и PHP), као и 20 часова обуке из меких вештина и 120 часова праксе.

Како бисте се пријавили за програм Преквалификације за ИТ, потребно је да испуњавате следеће услове:

–              да сте држављанин Републике Србије;

–              да нисте млађи од 18 година;

–              да имате завршену средњу школу;

–              да немате више од остварених 120 ЕСПБ бодова на високошколској установи на ИТ смеру    и нисте тренутно уписани на III или IV годину (под ИТ смером се подразумева да у програму постоји минимум 20% предмета из области рачунарске технике, рачунарских наука, софтверског инжењерства и информатике);

–              да сте тренутно запослени;

–              да нисте радили дуже од шест месеци на ИТ позицији у било којој компанији;

–              да сте спремни да похађате праксу након завршене обуке у трајању од 120 сати.

 

Сви заинтересовани учесници могу да се пријаве попуњавањем кратког пријавног формулара.

Рок за подношење пријава је 30. септембар 2020. године.

За све додатне информације можете се обратити преко контакт телефона 011 – 735 7400 или имејла kontakt@itobuke.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.