Почиње пријава за нови круг програма Преквалификације за ИТ намењен запосленим кандидатима

Преквалификација за ИТ секторКанцеларија за информационе технологије и електронску управу у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), расписала је нови круг програма Преквалификација за ИТ и то за кандидате који су запослени. За разлику од сличног круга који је ове године организовала Национална служба за запошљавање и која се односила на незапослене кандидате, овај круг преквалификација односи се само на запослене и то оне кандидате који нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима.

Ово је наставак успешног програма у оквиру кога је до сада обучено 800 полазника, све са циљем да као будући јуниор програмери лакше пронађу посао у ИТ сектору. Програм је покренут на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

„До сада су окончана два круга преквалификација за укупно 800 полазника, трећи круг и то за незапослене који спроводи Национална служба за запошљавање је у току, док је Канцеларија за ИТ и еУправу данас расписала круг намењен запосленим кандидатима. У овом кругу преквалификација желимо да, поред учења стандардних програмских језика, омогућимо да будући полазници након завршетка програма добију одређено знање и шансу за унапређење своје каријере. Предавања ће бити прилагођена запосленима и одржаваће се викендом и радним данима после 17 часова. Програм ће трајати 9 месеци уз обавезну праксу у ИТ компанијама“, изјавио је Доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да ће тестирање пријављених кандидата бити организовано почетком децембра, а тест ће мерити способност кандидата да се брзо прилагођава и учи. У првом кругу кандидати ће радити један online тест и око 1.500 најбољих кандидата са online тестирања ће проћи у други круг. Други круг тестирања ће почети крајем децембра и вршиће га извођачи обука. Почетак обука очекујемо у другој половини јануара, а кандидати који прођу први круг селекције ће моћи да бирају школу у којој ће похађати обуке.

Крајњи рок за пријаву кандидата на програм је 20. новембар 2018. године, а пријаве се могу поднети електронски преко сајта https://itobuke.rs/ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.