Почиње први круг селекције кандидата за учешће у онлајн програму Преквалификације за ИТ за запослене 2020. године

Обавештавамо све пријављене кандидате да ће онлајн тестирању моћи да приступе у било ком тренутку у периоду од петка 30.10.2020. (09:00h) до уторка 10.11.2020. (23:59h) путем платформе Моја школа (https://www.mojaskola.gov.rs/).

Рок за попуњавање онлајн тестова за ИТ преквалификације за запослене 2020/21 је продужен до уторка 10.11.2020. године (23:59ч).

Као део процеса одабира до 240 полазника и полазница који највише одговарају захтевима програма, сви пријављени кандидати ће морати да учествују у онлајн тестирању. Важно је да знате да је процес селекције одабир оних кандидата који, од пријављених, највише одговарају захтевима. Успех у овом процесу селекције је релативан и значи да је кандидат/киња показао/ла боље постигнуће од осталих који су се пријавили. Неуспех не значи да особа нема способности и предиспозиције за ИТ програмирање већ да је у овом програму било више кандидата који су у том тренутку имали боље резултате на тесту од њега.

Резултат који сваки кандидат постигне на тестовима одредиће његово/њено место на ранг листи.

Тестирање обухвата четири целине:

  1. Тест личности (20 минута)
  2. Тест интелигенције – IQ (20 минута)
  3. Тест алгоритамске писмености, логичког резоновања и решавања проблема (60 минута)
  4. Тест енглеског језика – ниво А2 (30 минута)

Кандидати ће имати право да приступе сваком од тестова само по једном. Оквирно укупно време за израду ових тестова је два сата.

Сви кандидати ће благовремено добити инструкције за приступ полагању онлајн теста путем имејла (URL адресу, корисничко име и шифру).

Кандидати ће бити обавештени од стране организатора тестирања у ком тренутку ће моћи да имају увид у резултате које су остварили.

У видеу испод можете да погледате методологију теста и упутство за његово решавање.

Захваљујемо се свим пријављеним кандидатима на стрпљењу и разумевању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.