Пријаве на програм Преквалификације за ИТ намењен запосленим кандидатима је продужен до суботе 24. новембра

  1. новембар 2018. године – Конкурс за пријаву на програм Преквалификације за ИТ, намењен запосленим кандидатима, је због великог интересовања продужен до суботе 24. новембра 2018. године.

„ Обзиром на велико интересовање потенцијалних кандидата продужавамо рок за пријаву до суботе 24. новембра. За разлику од сличног круга који је ове године организовала Национална служба за запошљавање и која се односила на незапослене кандидате, овај круг преквалификација односи се само на запослене и то на оне кандидате који нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима. У овом кругу преквалификација желимо да, поред учења стандардних програмских језика, омогућимо да будући полазници након завршетка програма добију одређено знање и шансу за унапређење  своје каријере. Предавања ће бити прилагођена запосленима и одржаваће се викендом и радним данима после 17 часова. Програм ће трајати 9 месеци уз обавезну праксу у компанијама“, изјавио је Доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да је ово наставак успешног програма у оквиру кога је до сада обучено 800 полазника, све са циљем да као будући програмери почетници лакше пронађу посао у ИТ сектору. Програм је покренут на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

 

Пријаве на програм се могу поднети искључиво електронски преко сајта itobuke.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.