Пријаве на програм Преквалификације за ИТ, намењен запосленима, до 20. новембра

Подсећамо све заинтересоване кандидате да је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), расписала нови круг програма Преквалификација за ИТ и то за кандидате који су запослени. За разлику од сличног круга који је ове године организовала Национална служба за запошљавање и која се односила на незапослене кандидате, овај круг преквалификација односи се само на запослене и то оне кандидате који нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима.

Ово је наставак успешног програма у оквиру кога је до сада обучено 800 полазника, све са циљем да као будући јуниор програмери лакше пронађу посао у ИТ сектору. Програм је покренут на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

„До сада су окончана два круга преквалификација за укупно 800 полазника, трећи круг и то за незапослене који спроводи Национална служба за запошљавање је у току, док је Канцеларија за ИТ и еУправу расписала круг намењен искључиво запосленим кандидатима. У овом кругу преквалификација желимо да, поред учења стандардних програмских језика, омогућимо да будући полазници након завршетка програма добију одређено знање и шансу за унапређење своје каријере.“, изјавио је Доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да је до сада, након завршена два круга Преквалификације за ИТ, запослено 100 кандидата. У овом кругу биће примљено око 500 кандидата који ће проћи два круга селекције.

„Канцеларија за ИТ и еУправу, након праксе, запослила је два кандидата након курса Преквалификације за ИТ и еУправу и они сада раде на значајнијом пројектима развоја еУправе у нашој земљи„ изјавио је Јовановић.

Тијана Крсмановић која је дипломирани машински инжењер, одлучила се да упише курс Преквалификације за ИТ јер није успевала да пронађе посао у струци.

„Програм Преквалификације за ИТ ми је у многоме помогао да стекнем знање из области ИТ и пронађем посао у истом. Сада радим на иновативним решењима и посао ми је веома динамичан и што је најважније омогућава ми да стичем стално нова знања из ове области. Драго ми је што сам се одличила на овај корак, који ми је отворио једну нову димензију учењу и приступу послу“, рекла је Тијана Крсмановић, једна од полазница програма.

Крајњи рок за пријаву кандидата на програм је 20. новембар 2018. године, а пријаве се могу поднети искључиво електронски преко сајта itobuke.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.