Продужен је рок за први круг селекције кандидата за учешће у онлајн програму Преквалификације за ИТ 2022.године

Обавештавамо све пријављене кандидате/кандидаткиње да је продужен рок и да ће онлајн тестирању моћи да приступе у било ком тренутку у периоду до четвртка 23.06.2022. (23:59h) путем онлајн платформе Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (http://www.moodle-zvkov.edu.rs/).
Сви пријављени кандидати/кандидаткиње обавезни су да учествују у онлајн тестирању. Важно је да знате да процес селекције представља одабир оних кандидата/кандидаткиња који, од пријављених, највише одговарају захтевима конкурса. Успех у овом процесу селекције је релативан и значи да је кандидат/кандидаткиња показао/ла боље постигнуће од осталих који су се пријавили. Неуспех не значи да особа нема способности и предиспозиције за развој каријере у ИТ сфери већ да је у овом програму било више кандидата/кандидаткиња који су у том тренутку имали боље резултате на тестовима.
Резултат који сваки кандидат/кандидаткиња постигне на тестовима одредиће његово/њено место на ранг листи.
Тестирање обухвата четири целине:

 1. Тест личности (упитник који се не бодује)
 2. Тест интелигенције – IQ (20 минута)
 3. Тест алгоритамске писмености, логичког резоновања и решавања проблема (60 минута)
 4. Тест енглеског језика – ниво А2 (30 минута)
  Кандидати ће имати право да приступе сваком од тестова само по једном. Оквирно укупно време потребно за попуњавање упитника и израду ових тестова јесте два сата.
  Сви кандидати ће добити инструкције за приступ полагању онлајн теста путем имејла (URL адресу, корисничко име и шифру).
  Кандидати ће бити обавештени од стране организатора тестирања у ком тренутку ће моћи да имају увид у резултате које су остварили.
  На слици испод можете да погледате како да приступите онлајн платформи на којој ће тестирање бити реализовано. Након логовања на платформу, моћи ћете да погледате упутство за попуњавање упитника и решавање тестова (налази у оквиру саме платформе за тестирање).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.