Metodologija testiranja kandidata

Kao deo procesa odabira 2000 kandidata koji najviše odgovaraju zahtevima programa, svi kandidati će proći kroz proces psihološke procene. Važno je da znate da je proces selekcije odabir onih kandidata koji, od prijavljenih, najviše odgovaraju zahtevima. Uspeh u ovom procesu selekcije znači da je kandidat pokazao bolje postignuće u tom trenutku od ostalih koji su se prijavili. Neuspeh ne znači da osoba nema sposobnosti i predispozicije za IT programiranje već da je u ovom programu bilo više kandidata koji su u tom trenutku imali bolje postignuće od njega.

Psihološka procena uključuje on-line testiranje i rešavanje zadataka koji su tako odabrani da mere sposobnosti koje predstavljaju dobru predispoziciju za uspeh u IT programiranju. Za njihovo rešavanje nije potrebno nikakvo predznanje iz ove niti bilo koje druge oblasti, tako da je traženje pomoći prilikom testiranja nepotrebno, čak može da bude i kontraproduktivno (ukoliko osoba koju zovemo da nam pomogne ima niže merene sposobnosti od kandidata). Osim ovoga, testiranje obuhvata i test znanja iz engleskog jezika (Nivo A2).

Rezultat koji svaki kandidat postigne na testovima se poredi sa rezultatima ostalih kandidata i na osnovu toga se određuje mosto koje kandidat zauzima na rang listi. Apsolutni rezultat svakog kandidata nije toliko važan koliko relativan – njegovo postignuće u odnosu na postignuće grupe (ostalih kandidata).

U tom smislu svi kandidati imaju iste mogućnosti tokom ovog procesa.

Metodologija testiranja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *