Uskoro počinje prvi krug selekcije za učešće u pilot programu prekvalifikacija u IT sektoru

Beograd, 13. mart 2017. godine – U toku ove nedelje (od 13. do 19. marta) počeće prvi krug selekcije za učešće u pilot programu prekvalifikacija u IT sektoru. Prvi krug selekcije podrazumeva onlajn testiranje u kome će imati priliku da učestvuju svi prijavljeni kandidati.

Na program prekvalifikacija u IT sektoru prijavilo se ukupno 8.902 kandidata. Usled velikog broja prijava, predviđeni vremenski rokovi za realizaciju su pomereno, kako bi se svim kandidatima pružila jednaka šansa za učešće u prvom krugu selekcije koji podrazumeva polaganje onlajn testa.

Onlajn test je osmišljen tako da meri sposobnosti i potencijal za rad u IT sektoru. Kandidati će imati priliku da vide svoj rezultat ili skor odmah po završetku testa. Rangiranje kandidata za prolazak u drugi krug selekcije vršiće se na osnovu postignutih rezultata. Podsećamo kandidate da za polaganje onlajn testa nije potrebno nikakvo predznanje iz IT-a. Primer pitanja koja će se naći na onlajn testu biće objavljena u u sredu.

Svi kandidati će blagovremeno dobiti instrukcije za polaganje onlajn testa putem e-mejl adrese koja je ostavljena prilikom prijave na program. Kandidati će imati mogućnost da test popune u periodu od četiri dana od dana dobijanja instrukcija za polaganje putem e-mejla. Test je vremenski ograničen i mora se završiti u datom vremenskom roku, koji počinje od trenutka pokretanja testa (ne od trenutka dobijanja instrukcija putem e-mejla).

Hvala svim prijavljenim kandidatima na strpljenju i razumevanju. U zajedničkom je interesu da proces selekcije kandidata bude transparentan i da se svakome pruži jednaka šansa.

Comments 2

  1. Post
   Author

   Poštovani Saša,

   Hvala Vam na pitanju. Testiranje upravo počinje. Za sve detalje pogledajte sledeći link: https://www.itobuke.rs/testiranje/. Molimo Vas da za sve najnovije objave pratite našu veb stranicu rubrike Testiranje i Vesti. Hvala Vam na strpljenju i razumevanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *