Сутра у 23 часова крајњи рок за попуњавање онлајн теста

Београд 18. март 2017. године – Обавештавамо све кандидате да је рок за попуњавање онјалн теста уторак 21. март у 23 часова. Близу 4.000 пријављених кандидата је већ попунило тест. Овим путем позивамо све кандидате, који су добили позив на тестирању, да започну полагање теста чим буду у могућности како би сви несметано урадили тестове. Молимо све кандидате који нису добили позив путем СМС поруке или е-мејла да нам се јаве како бисмо идентификовали проблем и решили га у најкраћем могућем року.

Подсећамо све пријављене кандидате да ће ранг листа кандидата који су прошли у други круг селекције бити објављена у четвртак 23. марта. Молимо све кандидате да сачувају свој јединствени ПИН код јер ће то бити један од начина идентификације кандидата при објави листе резултата.

За све детаље о онлajн тестирању, као и упутства за приступање онлajн платформи, молимо Вас погледајте рукрику Тестирање на веб страници пројекта: www.itobuke.rs/testiranje/.

Comments 63

 1. Poštovani, ukoliko smo izgubili PIN broj, da li postoji šansa da nam se pošalje ponovo? Na SMS, e-mail?

  1. Post
   Author

   Poštovani Filipe,

   Hvala na pitanju. Postoji. Da li je to slučaj kod Vas? Da li je potrebno da Vam ponovo prosledimo PIN?

   1. Prosledite mi ga ponovo, molim Vas. Prosto sam prebrisao SMS-ove, ne uzimajući u obzir da će mi PIN ponovo zatrebati. Hvala Vam unapred na tome.

  1. Post
   Author

   Poštovani,

   Hvala Vam na pitanju. Broj kandidata koji prolaze u drugi krug je 200. Srdačan pozdrav i srećno!

   1. Da li to znaci da je povecan broj kandidata koji prolazi u drugi krug, posto u drugom komentaru pise da prolazi samo 100, a u drugoj fazi projekta jos 900?

    1. Post
     Author
    2. Jasno mi je, dobio sam objasnjenje da ce od tih 200 u drugom krugu biti izabrano 100 najboljih koji ce pohadjati obuku, hvala.

 2. Poštovani,

  Test sam uredno popunila 19.3.2017. godine. Međutim, po završetku testa nije mi se prikazao nikakav rezultat, odnosno skor. Da li biste mi mogli objasniti zašto? Hvala na odgovoru.

  1. Post
   Author

   Poštovana Bojana,

   Hvala Vam na pitanju. Zbog velikog broja kandidata, rezultat nije odmah vidljiv. Rang lista kandidata izaći će u četvrtak 23. marta. Srdačan pozdrav i srećno!

 3. Postovani,nije mi stigao poziv za online test,a poslala sam prijavu.Nadam se da problem moze da se resi.

  1. Post
   Author

   Poštovana Tamara,

   Hvala Vam na komentaru. Prosledili smo ponovo zahtev da Vam se pošalje poziv na testiranje. Uskoro bi trebalo da dobijete poziv. U suprotnom, molimo da nam se javite kako bismo identifikovali problem i rešili ga u najkraćem mogućem roku. Hvala na strpljenju i razumevanju.

 4. Postovani !

  Posto jos uvek nisam dobila poziv i obavestenje za testiranje, interesuje me zbog ceka i da li cu ga dobiti.
  Hvala na razumevanju i pozdrav !

  Kontakt telefon 0648114661

  1. Post
   Author

   Poštovana Suzana,

   Hvala Vam na komentaru. Prosledili smo ponovo zahtev da Vam se pošalje poziv na testiranje. Uskoro bi trebalo da dobijete poziv. U suprotnom, molimo da nam se javite kako bismo identifikovali problem i rešili ga u najkraćem mogućem roku. Hvala na strpljenju i razumevanju.

 5. Poštovani,

  zanima me da li rezultati polaganja ovog i narednog testa ulaze ujedno i u selekciju za
  preostalih 9oo kandidata, koji će biti primljeni krajem godine, ili kada već?

  Srdačan pozdrav i hvala.

  1. Post
   Author

   Poštovani Aleksandre,

   Hvala Vam na pitanju. Molimo Vas za razumevanje. Veliki je broj upita vezanih za onlajn testiranje koje je u toku. Još uvek nisu definisane pojedinosti selekcije za drugu fazu projekta. Svi kandidati, koji su se sada prijavili, a nisu prošli selekciju, će biti pozvani za učešće u drugoj fazi projekta. Molimo Vas da za sve najnovije informacije pratite objave na veb stranici projekta u rubrici Vesti. Srdačan pozdrav!

 6. Postovani,

  Po izlozenom uputsvu, zelim da vas obavestim kako nisam primio SMS i/ili email povodom poziva za testiranje za prvi krug, i molio bih vas za sansu da mi posaljete poziv kako bih isti mogao da resim.

  Srdacan pozdrav,

  1. Post
   Author

   Poštovani Luka,

   Hvala Vam na javljanju. Prosledili smo zahtev administratorima da Vam ponovo proslede poziv. Ukoliko Vam poziv ne bude stigao danas do 10 časova, molimo da nam se javite kako bismo identifikovali problem i rešili ga u što kraćem roku. Hvala na strpljenju i razumevanju.

 7. Poštovani,

  Nije mi stigao poziv za online test,a poslala sam prijavu. Cekala sam i danas ali nisam dobila SMS i e-mail. Nadam se da mozete opet poslati poruku.
  Moj kontakt je 0648650228.

  Unapred hvala

  1. Post
   Author

   Poštovana Bojana,

   Hvala Vam na javljanju. Prilikom prijave ste zamenili dve cifre u broju Vašeg mobilnog telefona te Vam zato nije stigao poziv na pravi broj. Ispravili smo i poslali zahtev administratorima da Vam se prosledi na broj mobilnog telefona koji ste ostavili ovde u komentaru. Srećno!

 8. Postovani, u subotu sam radio test ali mi se na poslednjem delu pojavio samo prvi od 14 zadataka ( rangiranje 6 tvrdnji ) i tu mi se prekinula veza nakon cega nisam mogao da se vratim na test, niti ulogujem ponovo.Molim Vas, proverite da li su sacuvani moji podaci i jesam li zavrsio test? Sta da radim? Unapred Vam hvala. Pozdrav!

  1. Post
   Author

   Poštovani Dragane,

   Hvala Vam na pitanju. Prosledili smo Vaš zahtev administratorima. Ukoliko postoji, problem će biti identifikovan i uklonjen u najkraćem mogućem roku. Srdačan pozdrav i srećno!

   1. Hvala Vam na odgovoru! Zavrsio sam test, kontaktiran sam i dobio uputstva.Samo me interesuje kako izgleda poslednja stranica nakon zavrsenog testa, da li stoji prazan beli prostor i samo „Fs“ u gornjem levom uglu? Da li je to u redu?

 9. Poštovani,
  Na više mesta u komentarima sam naišao da je moguće nastaviti test ukoliko dođe do prekida u komiikaciji i sl.. Nigde se ne navodi vreme te pauze i da li je ograničeno, posle koga je nemoguće nastaviti sa popunjavanjem testa?

  1. Post
   Author

   Poštovani Ivane,

   Hvala Vam na pitanju. Ne postoji organičenje. Važno je samo da test popunite do zadatog roka, danas (21.03.) u do 23 časova. Srećno!

  1. Post
   Author

   Poštovani,

   Hvala Vam na pitanju. Jeste, ne postoji nikakav e-mejl potvrde.Rang lista kandidata izaći će u četvrtak 23. marta. Srdačan pozdrav i srećno!

 10. Koliko ce kandidata biti primljeno? Ako se ne varam, pominjalo se nege oko 1000. Da li cete naknadno imati novi drugi krug?
  Pozdrav

  1. Post
   Author

   Poštovani,

   Hvala Vam na pitanju. U prvoj pilot fazi projekta 100 kandidata će proći obuku, a u plan je da u drugoj glavnoj fazi prođe još njih 900.

   1. Tako je i ranije pisalo u vasim vestima, medjutim u jednom od komentara ovde iznad (kao odgovor Vladimiru) ste naveli da 200 kandidata prolazi u drugi krug?

    1. Post
     Author

     Poštovani Aleksandre,

     Hvala Vam na pitanju. Odgovor se odnosio na drugi krug selekcije u prvoj pilot fazi projekta. Dakle prva pilot faza projekta ima dva kruga selekcije, a u okviru drugog kruga će se od 200 kandidata izabrati 100 najboljih koji će imati prilike da pohađaju obuke. Što se tiče druge glavne faze projekta, još uvek nisu definisane pojedinosti. Ukoliko Vas zanimaju informacije vezano za drugu fazu projekta, molimo Vas da redovno pratite objave na veb stranici projekta, rubrika Vesti. Srdačan pozdrav!

 11. Postovani,

  Jos nisam dobila poziv za testiranje.
  Nadam se da cu uskoro dobiti.

  Hvala unapred.
  063/505-182

  1. Post
   Author

   Poštovana Gordana,

   Hvala Vam na javljanju. Prosledili smo zahtev administratorima da Vam ponovo proslede poziv. Ukoliko Vam poziv ne bude stigao danas do 12 časova, molimo da nam se javite kako bismo identifikovali problem i rešili ga u što kraćem roku. Hvala na strpljenju i razumevanju.

  1. Post
   Author

   Poštovani,

   Hvala Vam na javljanju. Uočili smo grešku u broju mobilnog telefona u Vašoj prijavi (bila je nula na kraju). Prosledili smo zahtev za ponovno slanje na broj monilnog koji ste nam dostavili u komentaru. Očekujte uskoro poziv. Srećno!

  1. Post
   Author

   Poštovani Borise,

   Hvala Vam na javljanju. Prilikom prijave ste pogrešno ukucalu e-mejl adresu (stajao je broj 3 pre nastavka @gmail.com). Očekujte uskoro poziv na testiranje na ispravljenu e-mejl adresu. Srdačan pozdrav i srećno!

 12. Poštovani,
  Prijavila sam se na konkurs ali nisam dobila odgovarajucu SMS poruku sa PIN kodom.
  Unapred zahvala

  1. Post
   Author

   Poštovana Majo,

   Hvala Vam na javljanju. Prosledili smo zahtev administratorima da Vam ponovo proslede poziv. Očekujte poziv uskoro. Hvala na strpljenju i razumevanju.

 13. Popunila sam test, ali mi je pre deset minuta ponovo stigao SMS sa adresom i ličnim kodom za pristupanje testiranju. O čemu se radi? Hvala.

  1. Post
   Author

   Poštovana Mirela,

   Hvala Vam na pitanju. Poruka koju ste dobili je podsetnik za one koji nisu popunili test još uvek. Verovatno je slučaj da ste Vi u međuvremenu popunili test, a da u trenutku slanja još uvek niste završili ili niste ni počeli, te ste tako bili označeni za slanje podsetnika. Ukoliko ste uradili test, možete tu poruku ignorisati. Vaš test je sačuvan. Srdačan pozdrav i srećno!

 14. Poštovani,
  Ja sam odradio test, međutim upravo mi je stigla ponovo identična poruka za poziv, sa istim sadržajem, tj. istim PIN kodom . Pokušao sam ponovo da se ulogujem sa istim PIN-om, ali ovaj put mi ne dozvoljava i vraća me na prijavnu stranicu. Da li ovo znači da nešto nisam dobro uradio i da treba ponovo da odradim test i u tom slučaju možete li mi reći kako da se ulogujem ponovo?

  1. Post
   Author

   Poštovani Miloše,

   Hvala Vam na pitanju. Poruka koju ste dobili je podsetnik za one koji nisu popunili test još uvek. Verovatno je slučaj da ste Vi u međuvremenu popunili test, a da u trenutku slanja još uvek niste završili ili niste ni počeli, te ste tako bili označeni za slanje podsetnika. Ukoliko ste uradili test, možete tu poruku ignorisati. Vaš test je sačuvan. Srdačan pozdrav i srećno!

 15. Postovani,
  da li rezultati prvog testa ostaju za neko testiranje drugog kruga (potencijalnih-naknadnih 900) ako se ne prodje u ovoj etapi ili ce se ponoviti prvi krug testiranja.
  Hvala najlepse.

 16. Poštovani,

  Da li će kandidati koji su se prijavili, a odustali od učešća u prvoj fazi (pilot fazi), moći ponovo da se prijave u drugoj fazi testiranja?

  1. Post
   Author

   Poštovana Milice,

   Hvala Vam na pitanju. Još uvek nisu definisane pojedinosti selekcije za drugu fazu projekta, ali će svakako svi kandidati, koji su se sada prijavili, a nisu prošli selekciju, biti pozvani za učešće u drugoj fazi projekta. Molimo Vas da za sve najnovije informacije pratite objave na veb stranici projekta u rubrici Vesti. Srdačan pozdrav!

  1. Post
   Author

   Poštovani,

   Hvala Vam na komentaru. Ukoliko imate tehničkih problema pri rešavanju onlajn testa, molimo Vas da nam napišete šta je konkretan problem i pokušaćemo da ga rešimo u što kraćem roku. Hvala Vam na razumevanju.

 17. Poštovani, danas sam uradio test pod PIN brojem kojim sam dobio u pozivu . A onda sam danas u 14 i 40 ponovo dobio poziv za testiranje putem SMS poruke. Da li to znači da treba ponovo da radim test?

  1. Post
   Author

   Poštovani Marko,

   Hvala Vam na pitanju. Poruka koju ste dobili je podsetnik za one koji nisu popunili test još uvek. Verovatno je slučaj da ste Vi u međuvremenu popunili test, a da u trenutku slanja još uvek niste završili ili niste ni počeli, te ste tako bili označeni za slanje podsetnika. Ukoliko ste uradili test, možete tu poruku ignorisati. Vaš test je sačuvan. Srdačan pozdrav i srećno!

 18. Postovani,

  radio sam test skoro sat vremena, sve je bilo u redu do pred kraj kada mi se jedna vezba nije ucitala tj ekran je bio `prazan`, mogao sam samo da se vratim u nazad, jer su samo strelice bile vidljive. Da li mozete da proverite da li je moj test sacuvan makar do te vezbe?
  Hvala

  1. Post
   Author

   Poštvani,

   Hvala Vam na javljanju. Prosledili smo Vašu poruku administratorima koji će pogledati Vaš slučaj. Hvala na strpljenju i razumevanju.

 19. Poštovani,

  U toku rada na trećem testu, i to skoro na samom početku, došlo je do iznenadnog prekida internet konekcije. Kada sam ponovo uspeo da se konektujem nije mi omogućeno da nastavim sa pozicije u trenutku prekida konekcije već sam imao samo mogućnost da započnem test broj četiri.

  1. Post
   Author

   Poštovani,

   Hvala Vam na javljanju. Prosledili smo Vaš upit administratorima. Uskoro će problem biti rešen. Hvala Vam na strpljenju i razumevanju.

 20. Postovana gospodo
  Ja sam danas 21.03.2017 u 14:10 dobio vas SMS sa porukom za testiranje a posto sam zaposlen i radim po smenama nisam bio u mogucnosti da zavrsim testiranje jer mi smena traje do 23:00
  Zato vas ovim putem molim da mi omogucite naknadno testiranje i da me o tome obavestite na vreme mejlom
  Nadam se da ce te mi izaci u susret
  Unapred hvala

  1. Post
   Author

   Poštovani Nebojša,

   Hvala Vam na pitanju i komentaru. Rok je produžen do danas u 16h. Da li možete da stignete da uradite test do tada? Hvala na razumevanju i srećno!

 21. Postovani, imam problem.U zadatku gde je ocenjivano prostorno rezonovanje, u uputstvu je stajalo da trebamo da slike oznacene slovima u levom delu, spojimo sa slikama oznacenim brojevima u desnom.Meni se pojavio zadatak gde sam morala da izgubim dosta vremena da bih pohvatala slike koje su bile rasporedjene gore i dole i to u formatu koji nadmasuje ekran (ne levo i desno), plus su bile iscrtane preko tablice u kojoj je trebalo da se automatski upisu parovi, i bila sam prinudjena da umesto da biram levo-desno, klizacem trazim iste slike u imaginarnom delu ekrana.Da li i sta mozete da uradite po tom pitanju, mogu li da ponovim ikako taj deo testa?Ili da smatram da sam kolateralna steta tehnicke greske?Jos jedna sugestija:kod opisa zadatka gde se bira polje koje nedostaje na slici, nema 5 kako stoji u pripremi, nego 6 ponudjenih odgovora.Nadam se resenju na obostrano zadovoljstvo.Hvala unapred! Srdacan pozdrav!

  1. Post
   Author

   Poštovana Rado,

   Hvala Vam na javljanju. Prosledili smo Vaš upit administratorima. Uskoro će biti rešen problem. Hvala na strpljenju i razumevanju! Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.